Pilobřich v papilotě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Olivy černé
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 4 ks Pilobřich ostnitý
  • 3 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 838.9 mg
  • Vláknina 13583.8 mg
  • Vitamín A 13583.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pečícího papíru nastříháme 4 obdélníky (45x30 cm), každý obdélník přehneme na polovinu, vystřihneme tvar srdce a rozevřeme. Opláchneme a osušíme filety z pilobřicha. Na polovinu papírového srdce položíme 1 filet a poklademe ho čtvrtinou rajčat, oliv, fazolek, listy bazalky a plátkem citronu. Pokapeme lžičkou olivového oleje a podle chuti osolíme a opepříme. Přehneme druhou polovinu srdce přes takto obložený filet a okraje uzavřeme několikerým přeložením. Stejným způsobem připravíme další 3 balíčky.

  • 2

    Rozložíme na plech a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby ryba byla křehká a důkladně propečená.

  • 3

    Uzavřené balíčky dáme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami a snítkou bazalky.

Komentáře k receptu