Sváteční bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Šunka parmská
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 80 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 5 ks Vejce křepelčí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 3793 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 116.1 mg
  • Draslík 800.5 mg
  • Vláknina 20914.8 mg
  • Vitamín A 20914.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vařená křepelčí vejce nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Oloupané jablko na kostičky, cibuli najemno, parmskou šunku na nudličky. Vařenou zeleninu a kyselé okurky nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Všechny suroviny smícháme, přidáme hrášek a dochutíme majonézou s hořčicí, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu