Španělská tortilla
Suroviny
- 30 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1356.9 mg
- Vláknina 15612.8 mg
- Vitamín A 15612.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.
-
2
Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.
-
3
Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.
-
4
Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.
-
5
Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.