Tortilla španělská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Kukuřice cukrová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1355.2 mg
  • Vláknina 15467.8 mg
  • Vitamín A 15467.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povaříme v hrnci s mírně osolenou vodou brambory, pokrájené na tenké plátky, cca 5 minut. Necháme okapat.

  • 2

    Předehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli, brambory a smažíme za neustálého míchání 5 minut, dokud nebudou brambory hnědé.

  • 3

    Vložíme papriku, česnek, cukrovou kukuřici, rajčata a vše promícháme. Přidáme vajíčka, petrželku, sůl a pepř. Smažíme 12 minut. Sejmeme pánev z plamene a dáme na 7 minut do předehřáté trouby. Zapékáme dokud směs na povrchu nezezlátne.

  • 4

    Na čtverce nakrájíme tortillu, dáme jednotlivé kusy na talíře a podáváme se salátem.

  • 5

    Můžeme podávat jak horké, tak i studené.

Komentáře k receptu