Bouillabaisse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 18 krajíc Bageta
  • 1700 ml Vývar rybí
  • 150 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Chilli paprička sušená
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Mořské plody mix
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 767.8 mg
  • Vláknina 10107.8 mg
  • Vitamín A 10107.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, pórek, česnek a fenykl opékáme 10 - 15 minut ve velkém hrnci s rozehřátým olejem. Když zelenina začne měknout, přidáme tymián, rajčata, pomerančovou kůru, sůl, pepř a zahříváme ještě dalších 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Přilijeme horký vývar a polévku 10 minut vaříme. Potom přidáme plody moře, ryby a dalších 10 minut povaříme.

  • 2

    Olivovým olejem potřeme čtvrtky červené papriky, pod silně rozehřátým grilem pečeme 5 - 6 minut, až slupka skoro zčerná. Vložíme do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme a následně rozmixujeme s šafránem, žloutkem, citrónovou šťávou, chilli papričkami, solí a pepřem na hladkou pastu. Do ní po kapkách přidáváme olivový olej, když začne hmota houstnout, přiléváme ho tenkým praménkem. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.

  • 3

    Opečeme krajíčky bagety, plody moře a ryby rozdělíme do misek, přelijeme trochou polévky.

Komentáře k receptu