Krabí suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 230 g Krabí maso mražené
  • 230 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 333.2 mg
  • Draslík 152.3 mg
  • Vláknina 2102 mg
  • Vitamín A 2102 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s rozpuštěným máslem za občasného míchání na mírném ohni opékáme 8 minut cibuli, dokud nezměkne. Přidáme česnek a ještě minutu zahříváme. Vmícháme práškovou hořčici, za stálého míchání další minutu zahříváme, postupně vmícháme mléko. Trochu zesílíme oheň, pomalu za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, následně odstavíme, vmícháme sýr a necháme trochu vystydnout.

  • 2

    Do vychladlé omáčky všleháme žloutky, přidáme krabí maso, pažitku, cayenský pepř, sůl a pepř podle chuti.

  • 3

    Máslem důkladně vytřeme a strouhankou vysypeme formu na suflé nebo zapékací misku o objemu 1,5 litru. V misce ušleháme pevný sníh z bílků a postupně jej zapracováváme do omáčky s krabím masem. Touto hmotou naplníme připravenou formu na suflé nebo zapékací misku, pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby suflé nabylo na objemu a na povrchu zezlátlo.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu