Rillettes-francouzské škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 300 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6123 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 533 g
  • Sodík 4335 mg
  • Bílkoviny 195 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 1095 mg
  • Draslík 4484.2 mg
  • Vláknina 12862 mg
  • Vitamín A 12862 mg
  • Vitamín B6 4.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem.

  • 2

    Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat.

  • 3

    Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme.

  • 4

    Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout.

  • 5

    Podáváme namazané na čerstvém chlebu.

Komentáře k receptu