Plněné vinné listy v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 120 g Rýže loupaná
  • 250 g Vinné listy
  • 10 g Oříšky piniové
  • 6 g Máta
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 377.7 mg
  • Vláknina 22395 mg
  • Vitamín A 22395 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.

  • 3

    K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.

  • 4

    Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.

  • 5

    Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.

Komentáře k receptu