Plněné vinné listy hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Máta
  • 50 g Rýže jasmínová
  • 40 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 30 ks Vinné listy
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 955 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 2237.2 mg
  • Vláknina 136704 mg
  • Vitamín A 136704 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85 mg
  • Vitamín E 13 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva.

  • 2

    Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny.

Komentáře k receptu