Lázeňský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 66.1 mg
  • Draslík 278.4 mg
  • Vláknina 1674 mg
  • Vitamín A 1674 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak, krátce osmahneme, vložíme maso a znovu osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 3

    Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme tak dlouho, až maso změkne.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme zpět na maso a zalijeme smetanou.

  • 5

    Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Komentáře k receptu