Kuře na estragonu
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Estragon
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1222 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 712 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 519.2 mg
 - Draslík 1204 mg
 - Vláknina 361.8 mg
 - Vitamín A 361.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.
 - 
                                2
Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.
 - 
                                4
Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.