Kuřecí plátky na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Estragon
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1365 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 184.4 mg
  • Draslík 1126.6 mg
  • Vláknina 3307.5 mg
  • Vitamín A 3307.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, rozložíme na pánev. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme prolisovaný česnek a estragon. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou maso z pánve vyjmeme, zakryjeme a uchováme teplé. Zbylou šťávu na pánvi svaříme 10-15 minut na třetinu objemu, potom přimícháme smetanu a znovu povaříme pár minut, aby omáčka zhoustla. Přidáme nasekaný estragon, dosolíme a servírujeme plátky masa zalité estragonovou omáčkou.

Komentáře k receptu