Jemné jablečné koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 142.8 mg
 - Vláknina 5877 mg
 - Vitamín A 5877 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z listového těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát. Z něj vykrojíme čtyři kroužky a propíchneme vidličkou. Vložíme asi na 20minut do lednice.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                3
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na tenké plátky. Rozložíme je na těsto do tvaru kruhu tak, aby se částečně překrývaly a pečeme asi 15minut. Poté plech povytáhneme, jablka potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15minut.