Kořeněné králičí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 250.7 mg
  • Draslík 729.2 mg
  • Vláknina 719.4 mg
  • Vitamín A 719.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí hřbet a zadní nohy vykostíme, naporcujeme, omyjeme a mírně naklepeme. Maso osolíme a potřeme směsí sójové omáčky, chilli koření a prolisovaného česneku. Necháme několik hodin odležet v chladu.

  • 2

    Každý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Řízky podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu