Kořeněné králičí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 630.2 mg
  • Vláknina 3425 mg
  • Vitamín A 3425 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Do pekáče vložíme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, na plátky nakrájený česnek, hořčici, bobkový list, nové koření, nakrájenou feferonku, majoránku, papriku, kmín, nadrobno nakrájenou okurku, špetku tymiánu a předem namočené houby. Na plotýnce na mírném ohni vše zvolna promícháme.

  • 3

    Přidáme porce králíka, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání vodou a šťávou dusíme maso doměkka.

  • 4

    Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu