Játrové tournedos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 50 g Slanina vepřová
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 200 ml Kompot mandarinkový
  • 200 ml Kompot ananasový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 310.4 mg
  • Draslík 393.5 mg
  • Vláknina 1675.8 mg
  • Vitamín A 1675.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na menší plátky, opepříme, potřeme olejem a napíchneme na jehly. Připravené špízy grilujeme. Když se játra zatáhnou, osolíme je. Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme.

  • 2

    Krajíčky chleba obložíme pečenými játry, okapaným ovocem a plátky slaniny.

Komentáře k receptu