Fazolové lusky na kyselo

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1150 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 20 g Sůl
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Kopr sterilovaný
  • 30 g Cukr krupice
  • 150 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 3819 mg
  • Vitamín A 3819 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme.

  • 2

    Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem.

  • 4

    Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla.

Komentáře k receptu