Chlebíčky s vařeným sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 83.7 mg
  • Draslík 15.5 mg
  • Vláknina 50.4 mg
  • Vitamín A 50.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla (30 g) a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel. Nádobu postavíme nad hrnec s vroucí vodou, k bešamelu přisypeme nastrouhaný sýr a mícháme, až se sýr roztaví. Potom přilijeme rozšlehané vejce a mícháme do zhoustnutí.

  • 2

    Veku nasucho mírně opečeme v troubě. Po vychladnutí krajíčky potřeme máslem a uvařeným krémem.

  • 3

    Chlebíčky podáváme horké.

Komentáře k receptu