Špaldové sušenky s lněným semínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Med včelí
  • 250 g Mouka špaldová
  • 40 g Lněné semínko
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Mléko sójové
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 394.8 mg
  • Vláknina 5672 mg
  • Vitamín A 5672 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, 20g mletého a 20g celého lněného semínka.

  • 2

    V sójovém mléce rozmícháme med, přilijeme olej a vlijeme do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme odležet.

  • 3

    Z mísy těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na větší placku. Vykrajovacími formičkami na cukroví vytváříme různé tvary těsta. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech.

  • 4

    Pečeme v troubě při střední teplotě asi 20 minut.

  • 5

    Hotové cukroví z plechu vysypeme na novinový papír a necháme vychladnout.

  • 6

    Podáváme jen tak, posypané moučkovým cukrem nebo zdobené čokoládou.

Komentáře k receptu