Trojplošník s vaječným salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sardinky v oleji
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 3 plátek Chléb celozrnný žitný
  • 3 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 138.2 mg
  • Draslík 156.7 mg
  • Vláknina 6382.8 mg
  • Vitamín A 6382.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Sardinky otevřeme a slijeme. Půlku rajčete nakrájíme na tři plátky, okurky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Jedno vejce rozkrojíme podélně na šest stejných dílků. Zbylé dvě vejce rozsekáme nožem nadrobno.

  • 3

    V misce smícháme nasekaná vejce s majonézou, nakrájenou okurkou, pepřem a kari kořením. Směsí potřeme tři bílé toasty, na každý dáme plátek rajčete a přiklopíme dalším bílým toastem, na něj dáme třetinu sardinek a dva díly vejce. Mírně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a přiklopíme celozrnným toastem namazaným máslem.

  • 4

    Každý toast rozkrojíme příčně tak, aby vznikly trojúhelníky, a podáváme.

Komentáře k receptu