Žampionový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Mascarpone
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Houbové koření
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 53.8 mg
  • Draslík 501.2 mg
  • Vláknina 5899.3 mg
  • Vitamín A 5899.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme hladkou mouku a restujeme další

  • 2

    3 minuty do růžova. Okořeníme kmínem a houbovým kořením.

  • 3

    Přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme jen malým množstvým vývaru. A to tak, aby se žampiony nepřichytávaly, ale aby se restovaly, ne vařily.

  • 4

    Po 4 minutách zalijeme zbytkem vývaru a vaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu, osolíme a necháme prohřát. Servírujeme s nočkem Mascarpone, posypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu