Domácí berek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 g Tuk
  • 6 g Petržel - nať
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 219.7 mg
  • Vláknina 4066.5 mg
  • Vitamín A 4066.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto.

  • 2

    Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme.

  • 3

    Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem.

  • 4

    Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát.

  • 5

    Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme.

  • 6

    Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta.

  • 7

    Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut.

  • 8

    Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu