Špenátový berek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Tuk rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 5812.4 mg
  • Vitamín A 5812.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka.

  • 2

    Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme.

  • 4

    Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.

Komentáře k receptu