Brambory s houbami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 352.8 mg
 - Vláknina 5174.8 mg
 - Vitamín A 5174.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.
 - 
                                2
Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.
 - 
                                3
Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.