Rytířská lahůdka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 92.6 mg
 - Vláknina 5213.6 mg
 - Vitamín A 5213.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší kulatý bílý chléb nebo velkou žemli podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, aby se obě poloviny daly rozevřít, ačkoli zůstaly spojené. Jednu polovinu potřeme hořčicí, druhou majonézou. Na půlku s hořčicí položíme listy salátu, na něj navršíme na tenké plátky pečeného hovězího roštěnce (rostbífu). Maso posypeme čerstvou nakrájenou cibulí nebo cibulí sušenou, navrch položíme plátky ementálu a posypeme paprikou. Sendvič (stále otevřený) dáme nakrátko zapéct do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, sendvič vyndáme, sevřeme a podáváme.