Bramborové karbanátky s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 230 g Kuřecí prsa
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Banány
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 919.1 mg
  • Vláknina 10822.2 mg
  • Vitamín A 10822.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vsypeme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme mleté kuřecí maso, banán, nakrájenou šalvěj, posekanou cibuli a přisypeme mouku. Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Šťouchadlem vše rozmačkáme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Vytvarujeme karbanátky, které na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách asi 12 minut.

  • 3

    Do vypečeného tuku od karbanátků přidáme máslo, vlijeme smetanu, vývar, přisypeme trochu posekané šalvěje a 3 minuty povaříme.

  • 4

    Karbanátky na talíři přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme jako hlavní chod.

Komentáře k receptu