Bramborové karbanátky s uzeným masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 200 g Strouhanka
  • 10 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 0.22 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 586.9 mg
  • Vláknina 9781.3 mg
  • Vitamín A 9781.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme najemno. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa a vychladlé zapracujeme do rozmačkaných brambor. Přidáme vejce, sůl, pepř, důkladně propracujeme a z vzniklé hmoty vytvoříme menší placky. Ty obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu