Bramborová buchta se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 130 g Arašídy
  • 80 g Strouhanka
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 821.7 mg
  • Vláknina 15508.2 mg
  • Vitamín A 15508.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.

  • 2

    Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.

  • 4

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.

  • 5

    K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.

  • 6

    Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.

  • 7

    Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.

  • 8

    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Komentáře k receptu