Bramborová buchta se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Droždí
  • 3 g Cukr moučkový
  • 10 g Sůl
  • 4 g Majoránka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 20 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 873.7 mg
  • Vláknina 8907.3 mg
  • Vitamín A 8907.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  • 3

    Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.

  • 4

    Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu