Celerová remuláda s krabím masem
Suroviny
- 450 g Celer bulvový
- 150 ml Olej olivový extra panenský
- 15 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Kopr čerstvý
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kapary
- 15 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 347.2 mg
- Vláknina 7057 mg
- Vitamín A 7057 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme do misky citronovou šťávu, sůl, zalijeme studenou vodou a zamícháme. Nastrouháme celer a vložíme do připravené okyselené vody.
-
2
V další míse rozšleháme žloutek s hořčicí. Postupně za stálého šlehání přidáváme olivový olej. Vznikne nám hladká majonéza, do které vmícháme vinný ocet.
-
3
Z celeru slijeme tekutinu, osušíme jej papírovými ubrousky a vmícháme do majonézy. Přikryjeme a uložíme remuládu do lednice.
-
4
Zhruba 20 minut před podáváním přeneseme remuládu do pokojové teploty a vmícháme do ní kapary a krabí maso. Takto připravenou remuládou naplníme listy čekanky, které ozdobíme petrželkou nebo koprem.