Krevety s chilli papričkami a sýrem
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 85 g Sýr Ementál (Primátor)
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 2 ks Limetka
- 2 ks Cibule červená
- 3 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 31 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 245.4 mg
- Draslík 73.9 mg
- Vláknina 5074.3 mg
- Vitamín A 5074.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté krevety v míse promícháme s limetkovou šťávou a tabascem, zakryjeme fólií a necháme marinovat v chladu asi 30 minut. 
- 
                                2V pánvi na horkém olivovém oleji osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Vmícháme nasekané, semínek zbavené chilli papričky, nadrcený česnek a smažíme ještě 5 minut. 
- 
                                3Cibulovou směs vložíme do zapékací mísy. Krevety scedíme a rozložíme do mísy, vše osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. 
- 
                                4Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. 
- 
                                5Podáváme horké, vhodnou přílohou je chléb nebo pečivo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        