Krevety s chilli papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Limetka
  • 1 hrst Salát hlávkový
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 54 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 46.4 mg
  • Vláknina 1989.1 mg
  • Vitamín A 1989.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dip – do hmoždíře dáme česnek nakrájený na kousky, koriandr a chilli papričku. Rozdrtíme s cukrem, poté zakapeme šťávou ze všech limetek a promícháme s rybí omáčkou. Pokud je dip příliš sladký, osolíme.

  • 2

    Nyní si vytvoříme směs koření na krevety – opět v hmoždíři rozdrtíme sečuánský pepř, celý pepř, sůl a chilli vločky. Poté vmícháme kukuřičnou mouku.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej. Krevety obalíme ve směsi koření, kterou jsme si připravili a smažíme minutu z každé strany dokřupava. Poté dáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  • 4

    Podáváme s natrhanými salátovými listy.

Komentáře k receptu