Vaječné krokety s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 131.1 mg
  • Vláknina 744 mg
  • Vitamín A 744 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zalijeme vařícím mlékem a dobře vymícháme. Osolíme a povaříme na hustou kaši.

  • 2

    Odstavíme z plotny a postupně přimícháme 3 žloutky a 1 ušlehaný bílek, nasekané uzené maso a 3 uvařená, nadrobno nakrájená vejce.

  • 3

    Na prkénku, posypaném strouhankou, tvarujeme ze směsi krokety a obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje v pánvi a smažíme.

  • 4

    Usmažené krokety necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře k receptu