Domácí ravioli s masovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 92.7 mg
  • Vláknina 5619.8 mg
  • Vitamín A 5619.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme nudlové těsto a necháme je chvíli odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverečky. Naplníme je prochladlou masovou směsí, těsto přeložíme a okraje přimáčkneme.

  • 3

    Plněné ravioli vaříme v osolené vodě 8-10 minut, slijeme a ihned podáváme.

  • 4

    Příprava náplně:

  • 5

    Na pánvi na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a okořeníme oreganem. Směs podusíme doměkka a podle potřeby zahustíme trochou solamylu.

Komentáře k receptu