Domácí ravioli s majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Štěrbák zahradní
  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 350 g Klobása bílá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 376.2 mg
  • Draslík 696.4 mg
  • Vláknina 18407.6 mg
  • Vitamín A 18407.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 4 vajec, soli a oleje připravíme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Štěrbák a špenát omyjeme a spaříme. Zchladíme studenou vodou a jemně nasekáme. Přimícháme 3 lžíce nasekané majoránky, petrželku, 2 vejce, strouhanku a náplň vymačkanou z klobásy. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravené těsto rozválíme na tenký plát. Na polovinu plátu dáme kopečky náplně a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrájíme ravioli, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty.

  • 4

    Ihned podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu