Polévka z rajčatové šťávy

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 4.4 mg
  • Draslík 264.6 mg
  • Vláknina 4119 mg
  • Vitamín A 4119 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.

  • 2

    Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.

  • 3

    Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.

  • 4

    Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu