Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 100 g Houby sušené
  • 200 g Klobása Dunajská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 808 mg
  • Vláknina 5422.2 mg
  • Vitamín A 5422.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby si namočíme do studené vody.

  • 2

    Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby.

  • 3

    Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí.

  • 4

    Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou.

  • 5

    Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou.

Komentáře k receptu