Salát se sýrovými toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Roketa
  • 12 krajíc Bageta
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 12 plátek Sýr kozí
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 434.2 mg
  • Vláknina 7640.5 mg
  • Vitamín A 7640.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme listy rokety a osušíme je papírovou utěrkou. Zabalené v suchých papírových utěrkách je vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice.

  • 2

    Hořčici, panenský olivový olej, červený vinný ocet, cukr a podle chuti sůl a pepř dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem, důkladně jí protřepeme a odložíme.

  • 3

    Bagety nakrájíme na plátky a po obou stranách grilujeme dozlatova. Z jedné strany je pak ještě horké potřeme trochou olivového oleje.

  • 4

    Připravené toasty rozložíme na pečící plech a na každý z nich položíme plátek kozího sýra, posypeme posekaným oreganem a rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 minut.

  • 5

    Do mísy dáme salátové listy, protřepeme zálivku, nalijeme ji na salát a důkladně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, položíme na něj připravené toasty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu