Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 150 g Salát hlávkový
  • 75 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 55.6 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 4568.8 mg
  • Vitamín A 4568.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném grilu předem opečeme 4-5 minut po každé straně plátky uzené slaniny. Když jsou křupavé, necháme je vychladnout a nasekáme je na malé kousky.

  • 2

    Hlávkový salát opereme, osušíme a rozdělíme na listy, které natrháme na větší kusy, žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žlutou papriku zbavenou stopky a semen na tenké proužky. Rajčata rozčtvrtíme a sýr gruyère nakrájíme na tenké hranolky. Dále nasekáme čerstvou pažitku a umeleme pepř.

  • 3

    Salátové listy rozložíme na mísu a pokryjeme je plátky hub a paprikou. Přidáme rajčata se sýrem, posypeme opečenou slaninou, osolíme a okořeníme pepřem.

  • 4

    Na dresink ušleháme olivový olej s vinným octem, dijonskou hořčicí a sekanou pažitkou. Hotovým dresinkem přelijeme salát a servírujeme.

Komentáře k receptu