Zapečené lilkové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Lilek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 100 g Mozzarella
  • 500 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 81.1 mg
  • Draslík 825.9 mg
  • Vláknina 19010.8 mg
  • Vitamín A 19010.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky, posypeme bylinkovou solí a necháme asi 30 minut stát.

  • 2

    Mleté maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Vmícháme vejce a směs propracujeme.

  • 3

    Plátky lilku osušíme a každý plátek obložíme vždy dvěma lžícemi masové směsi. Zavineme a odložíme stranou.

  • 4

    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na oleji v zapékací míse.

  • 5

    Prolisovaná rajčata přivedeme spolu s vývarem a rýží k varu, promícháme, přendáme do zapékací mísy na cibuli a česnek a na základ poklademe lilkové závitky.

  • 6

    Mozzarellu a ovčí sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme na závitky.

  • 7

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35 - 40 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu