Makarony z Rhodosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 l Voda pitná
  • 0.56 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1204 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1195.4 mg
  • Vláknina 19879 mg
  • Vitamín A 19879 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.

  • 2

    Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.

  • 3

    Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.

  • 4

    Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu