Zeleninová pánev s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Hrachové lusky
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 6600.5 mg
  • Vitamín A 6600.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety nakrájíme na plátky, očištěné papriky na kostičky a omyté lusky rozpůlíme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme cukety a papriky a za stálého míchání dusíme 3 minuty. Potom přidáme lusky a dusíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vše necháme přejít varem, přilijeme rajčatovou šťávu, promícháme a necháme jen prohřát.

  • 3

    Pokrm znovu osolíme, opepříme a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu