Vepřové závitky na kysaném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 750 g Zelí kysané
  • 600 g Párky jemné
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 890.6 mg
  • Vláknina 9319 mg
  • Vitamín A 9319 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.

  • 2

    Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.

  • 3

    Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

  • 4

    Závitky podáváme na kysaném zelí.

Komentáře k receptu