Závitky z vepřového masa s celerovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 50 g Tuk
  • 250 g Celer bulvový
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 554.2 mg
  • Vláknina 2389 mg
  • Vitamín A 2389 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdřív si připravíme náplň: Nastrouhaný celer spojíme s rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou.

  • 2

    Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe připravenou náplní. Svineme a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém tuku, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka.

Komentáře k receptu