Základní těsto na pizzu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 35 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.6 mg
  • Vláknina 7312.5 mg
  • Vitamín A 7312.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 3

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 4

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 5

    Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

Komentáře k receptu