Calzone s prosciuttem a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 170 g Mozzarella
  • 700 g Těsto na pizzu
  • 30 g Mouka kukuřičná
  • 20 g Artyčoky sterilované
  • 20 g Prosciutto sušené
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1487 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1608 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 19069.5 mg
  • Vitamín A 19069.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech.

  • 2

    Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut.

Komentáře k receptu