Calzone s klobáskami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 200 g Sýr Čedar
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 360 g Směs na chléb v prášku
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 297.8 mg
  • Draslík 399.7 mg
  • Vláknina 1930 mg
  • Vitamín A 1930 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu na obalu připravíme ze směsi na chleba a droždí těsto.

  • 2

    Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné porce a rozválíme je na kulaté placky. Jednu z placek vložíme na vymazaný plech.

  • 3

    Čedar nastrouháme na hrubém struhadle a klobásky nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Polovinu sýra nasypeme na těsto na plechu, doprostřed položíme kolečka natvrdo uvařeného vejce, kolečka klobásek a kolečka cibule.

  • 5

    Vše posypeme zbytkem sýra a zakryjeme druhou rozválenou plackou. Okraje k sobě přitiskneme, pokapeme vodou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30 minut.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme dozlatova 45 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu