Hamburské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 723 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 193 mg
 - Draslík 822.4 mg
 - Vláknina 12414.8 mg
 - Vitamín A 12414.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. V kastrole při mírné tepotě brambory promícháme s máslem, pepřem a solí. Vmícháme žloutky, kaši dobře prošleháme a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z kaše noky a smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu.