Čínská pórková polévka s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 150 g Vepřová kýta
  • 1250 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Glutasol
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 25.1 mg
  • Draslík 235.6 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na jemné plátky, osolíme, přidáme zázvor, cukr, glutasol, víno a vše promícháme. Nakonec vmícháme polovinu Solamylu a směs necháme chvíli v chladničce.

  • 2

    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu, vsypeme pórek a povaříme asi 2 minuty. Potom vmícháme masovou směs a vaříme 5 minut.

  • 4

    Zbylý Solamyl rozmícháme se lžící vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 1 minutu povaříme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu