Česnečka s bílkovou jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 28 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.3 mg
  • Vláknina 690.8 mg
  • Vitamín A 690.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.

  • 2

    Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu